MEIE LUGU

LIISA LIPLAP PAGARIKOJA LUGU

20.sajandi alguses avas Mõisaküla linnakeses oma pagaritöökoja Liisa Liplap, kes küpsetas kõiksugu pagaritooteid, aga põhiliselt leiba.

Liisa valmistas leiba nii nagu ikka talus oli valmistatud: tõi veskist rukkijahu (tol ajal muud jahu polnudki kui täisterarukkijahu, mis oli ka mahe, sest kunstväetised olid tol ajal tundmatud), lisas sellele eelmise päeva juuretise, vee ning soola ja suhkru.  Mingeid masinaid Liisal ei olnud ja ta tegi kõik tööd käsitsi. Tema leib ja muud tooted olid tol ajal Mõisakülas tuntud oma hea maitse ja kvaliteedi poolest.

Kui Liisa jäi vanemaks, siis ta ise ei  suutnud enam pagaritööstust juhtida ja tema lapsed ei olnud ka huvitatud selle üle võtmisest. Siis Liisa sulges oma pagaritööstuse, et oodata uusi aegu ja uusi tegijaid.

VILLE VALLASTE

MINA, VILLE, OLEN LIISA LAPSELAPSELAPS.

Liisa pagaritööstus oli meie perekonnas nagu legend, millest vanaema palju rääkis. Mind huvitas küpsetamine lapsest saadik ja ka nüüdki ma vahel küpsetan kodus üht-teist.

Töötasin 15 aastat kontoritööl ja üldjuhul ostsin poodidest oma leivad ja saiad ning Tallinna suurtest pagaritööstustest kringlid jms. Kuid kolides elama Kiili, siis avastasin, et selleks, et saada häid pagaritooteid, peab ikka minema Tallinnasse ning isegi Tallinnas hakkas enamus pagaritööstustest lisama toodetele keemiat ning poodidest kadusid viimasedki täisterarukkileivad, kus polnud pärmi.

Kuna minu töökoht oli alati mõnes Tallinna lähivallas, siis avastasin ka seda, et lähivaldades oli heade sööklate puudus. Mingil hetkel kontoritöö ammendas ennast ja otsustasin 2014.aastal loobuda palgatööst ja hakata pakkuma Liisa eeskujul inimestele ehedat Eesti leiba ja muid pagaritooteid.

Ning lisaks avada ka söökla, et pakkuda head kodust toitu, millega olin lapsest saadik harjunud (sõin igal päeval kodus lõunat, mida valmistas vanaema).

TÄNAPÄEV

NÜÜDSEKS ON MEIE FIRMA TÖÖTANUD JUBA PEAAEGU KOLM AASTAT.

Uksed avasime 3.novembril 2014. Kohvik on avatud meil tööpäeviti, nädalavahetustel  tutvustame oma toodangut laatadel  ja muudel üritustel. 

Meie suurimaks kliendiks on Mustamäe haigla pood, kuhu viime oma tooteid 2 korda päevas (pirukad ja koogid). Seemneleib on müügil viies suuremas Selveris: Peetri, Pirita, Järve, Tondi ja Kadaka. Tallinna Kaubamajas on müügil seemneleib ja maheleib.  Kogu meie leibade valik on müügil Solarise toidupoes, Lasnamäe Maksimarketis ja Raudalu Konsumis.

Igal kolmapäeval kell 17-18.30 toimub Kiili OTT (Otse Tootjalt Tarbijale), kus samuti müüme oma toodangut. Meie uus suund on vegantooted- nende edasimüüjaks on Karu Talu Šokolaadipood aadressil Voorimehe 4.  Samuti osaleme novembris Taimetoidumessil Kultuurikatlas.

Välisturud: praegu turustame oma tooteid ainult Helsingis: leiba saadame Alejandra kohvikule Helsingis (sellel on eestlasest omanik) ja käime müümas suurematel laatadel ja muudel üritustel Helsingis.  Meie tooteid saab Tallinnas ning Rae ja Kiili vallas tellida ka koos kohale toomisega juhul kui tellimuse suurus on vähemalt 25 eurot. Kui tellimuse suurus on alla 25 euro, siis võib tellimuse kätte saada Karu Talu Šokolaadi poest.

Lisaks pagaritoodetele pakume koduseid lõunaid. Igal tööpäeval valmistab meie kokk 3 päevapraadi ja seljanka ning päevasuppi. Lisaks pakume asutustele võimalust tellida lõunad koha peale.

Samuti on võimalik tellida meilt cateringi teenust ning tähistada meie kohvikus tähtpäevi või pidada peiesid. Meie kõrval on võimalik külastada ilusalongi ja juba lähitulevikus avab teisel korrusel uksed laste mängutuba.

Head külastamist ja tellimist!

Maheleiva omanik, Ville Vallaste

FOOD SPECIAL    NEWYORK CITY, USA

AVADA CAFE ANNOUNCES THE WORLD FAMOUS AVADA SWISS CHEESEBURGER

FOOD SPECIAL   OXFORD, UNITED KINGDOM

AVADA CAFE LONDON INTRODUCES SPECIAL 10% DISCOUNT FOR STUDENTS

SYDNEY

NEW STORE OPENED

LATEST NEWS

10% STUDENT DISCOUNT

FOOD SPECIAL

LEMON ZEST BROWNIES

WI-FI HOTSPOT

FASTER INTERNET SPEEDS

avada-cafe-logo-footer